زیر آسمان

وب نوشت شخصی سعید اصلانی

زیر آسمان

وب نوشت شخصی سعید اصلانی

زیر آسمان

سلام به وبم خوش اومدید اینجا پاتوق نوشته ها و یادداشت هامه امیدوارم از نظراتتون بهرمندم کنید.

لجبازی سیاسی در موضوع ربنای شجریان!

جمعه, ۲۱ خرداد ۱۳۹۵، ۱۲:۴۷ ق.ظ

تیتر مطلب را که نوشتم یک ساعتی راجبش در سایت ها جستجو کردم. عموما موضوعاتی که هر دو جناح چپ و راست در ایران با لجبازی با آن برخورد می کند یکی دوتا نیست حال می خواهد شنیدن یک ربنا باشد یا به دست باد سپردن چند تار موی، آن هم خیلی یواشکی به راستی دغدغه ای که امروزه کشور با آن روبروست شنیده شدن یا شنیده نشدن صدای یک هنرمند دگر اندیش است؟

یک جوالدوز به راست ها!

محمد رضا شجریان استاد بلامنازع موسیقی معاصر ایران است. این جمله را زیر هیچ پسوند و لقب و سر مقاله و تیتر و شعاری نمیتوان پنهان کرد. قشر راست ایران باید بداند استاد شجریان و قسمتی از آثار او (طبیعتا قسمت کوچکی) جزو چیزی است که در همه کشور ها به آن فرهنگ شفاهی ملت می گویند و اگر بنا باشد با کنار زدن هنرمندان این مرز و بوم بخواهیم سیاست مطلوب خودمان را پیش ببریم فردا روز چیزی از فرهنگ شفاهیمان نخواهد ماند.

حوادث پس از انتخابات 88 هم در آن روز ها و حتی امروزه نیز آنقدر مه آلوده و ابهام برانگیز است که نمی توان کسی را به خاطر حمایت از تظاهرات چند میلیونی مردم در آن روز ها با الفاظ رکیکی چون دیاثت فرهنگی یاد نمود. 


یک سوزن به چپ ها!

محمد رضا شجریان اما به راستی کیست؟ چند نفر از کسانی که امروز آهنگ موبایل های خود را به خاطر اعتراض به صدا و سیما به ربنای استاد تغییر داده اند هم ردیفان استاد را میشناسند؟ نام چند اثر از شجریان را میدانید؟ آخرین باری که به قطعه ای کامل از شجریان گوش داده اید کی بوده؟ ربنای شجریان زیباست مانند ربنای سید علیرضا موسوی اما اگر شجریانی در کار نبود باز هم ملت همیشه در صحنه همینقدر مشتاق عاشقانه صدای موبایل های خود را از سید علیرضا موسوی به عاریت میگرفتند یا مانند جریان های لجبازانه دیگر مانند احراز اعلمیت آیت الله منتظری در اعتراضاتشان به سیاست جمهوری اسلامی تجلی می یافت و هزاران بلکه میلیون ها مقلد پیدا میکرد.

بحث اصلا بر سر صحت یا کذب انتقادات آیت الله منظری از سیستم بروکراسی قضایی و اداری جمهوری اسلامی نیست بلکه بحث بر سر این است که این ملت از کجا اعلمیت فقهی ایشان را از بین اعتراضات ایشان دریافت نمودند خدا میداند.

در طی برسی های چند روزه ام  که مانور رسانه ای در مورد ربنای شجریان و دعوا های روزنامه ای را برسی میکردم متوجه شدم که تعداد زیادی از رسانه هایی که تا پایش افتاده ضد دین هم بوده اند چطور شده که انقدر دلسوز استاد شجریان و نوای ربنای ملت مسلمان ایران شده اند.


نتیجه

لجبازی را یک طرفه نمی شود انجام داد. در واقع لجبازی مثل یک بازی پینگ پونگ است. وقتی رسانه های راست یک هنرمند وطنی را که صد ها افتخار داخلی و خارجی دارند انقد راحت به توپ می بندند فردا روزی اگر BBC از او تجلیل نکند تا حرص شما را در بیاورد باید تعجب کرد.

استاد شجریان محبوب است حالا دلیلش هر چه که میخاهد باشد. او محبوب است اما مقدس نیست این را هم راستی ها باید بدانند و هم چپی ها وبلاگ نقد شجریان متعلق به آقای طحانی مطالب عموما حوبی در مورد شجریان گذاشته است که پیشنهاد می شود مطالعه شود.


نظرات  (۴)

یه چیزدیگه برا سیاستمداران تنها چیزی کهاهمیت نداره فرهنگ کشوره ، خصوصا موسیقی که یه بار میگن مقدمه ی زناست. یه بار میگن خونواده ی شهدا ناراضیند.و خلاصه در جایی میگن ((  اسلام ، مذاقش با موسیقی سازگار نیست))
اما نظرم راجب صجبتات:
اول بنظرم یه اشتباه لپی داشتی:
((ربنای شجریان زیباست مانند ×شجریان× سید علیرضا موسوی))
احتمالا منظورت ربنای سید علیرضا موسویه نه شجریان موسوی
و لابد موسوی نوجوانیه که ربنا رو بازخوانی کرده.اینم از عواقب 8 سال دولته پرفسور محموده که م قاری قرآن سالهاست مثه خیلیا رسانه میلی نمیبینم.و صدای این سید کوچولو رو اتفاقی پار سال یه جا شنیدم.
سوم شجریان بعدازانقلاب بواسطه ی فقدان مردان بزرگ شده بلامنازع
چهارم:
با این که سرم برا بحث درد میکنه اما صحبتات چالش برانگیز نیست .
نمیدونم چرا؟
شاید بشه از اینجا شروع کرد که انگار زیادی داستان رو ساده کردی.
شایدم من پیچیده اش کردم.چون معتقدم هدف اون وری ها که کم وبیش مشخصه : نفت،مالیات،اسکله ای غیر قانونی برادران قاچاقچی ، شاید کمی منافع ایدئولوژیک.
اما اون سمتی ها واقعا لجبازی میکنند اما نه لجبابزی ساده : نشان دادن اعتراض ، حالا بحساب خودشون نوعی مبارزه ی مدنیه یا مسخره بازی بیش نیست بماند.اده نیست چون دعواسر میلیارد ها ثروته که این عده احساس میکنن ازشون سرقت شده و با عقل سلیم جوردر نمیاد بگیم کسانیک باحکومتی مانند حکومت ایران در میفتند مادی گراند.
آقای منتظزی هم بهرحال تا قائم مقامی رهبری که اون موقع مرجعیت شرطش بود رفته بوده، حالا اعلم بودن داستانش پیچیده است.سران حکومت هم ازش به عنوان "فقیهی متبحر " یاد کردند. . بنابراین غیرمنطقی نیست که مثلا بگیم بخاطر کناره گیری از قدرت مطلق ،قطعایک انسان وارسته و آزادست.اونم در شرایطی که علیرغم بعضی پچ پچ ها هیچ اعتراض نیمه رسمی به اتفاقات سیاه زمان محمود از طرف هیچکدوم از مراجع نشد.(این الزاما تایید اعلم بودن نیست همونطور که گفتم  باید اول مشخص بشه مرجع اعلم ملاکش چیه؟).
در عین حال نمیشه انکار کرد که تشییع جنازه ی (طبق ادعاها) چند میلیونی آیت الله منتظری وبحث اعلم شدنش(که من امروزاز شما شنیدم)بیشتر بخاطر جریانات 88 بود و صحبت هاپس از خروج از حصر چندین ساله .
مرسی وبلاگمو معرفی کردی.

سلام مطلب بالا همونطور که حدس زدی کپی جواب نظرت تووبلاگ حقیرمه.
ابتدا به ساکن می خوام یه قضاوتزود هنگام کنم و بگم مشابهتای زیادی داریم.
دنبال نقدیم . مهندسیم و...


سلام.ممنون .واقعاحضورت وحرفات خوشحال کننده است.حتما اولین فرصت میام وبت.راجب صحبت ((حضور در رسانه . . .)) پست (( دیگه تهش. . .)) رو ببین لطفا .خوشحال میشم نظربدی.فقط حضور بد نیست. سراسر "پژواک روزگار" نمایش بود . . . شکستن اعتبار ؟! بحثیه .بایدتعریف بشه.قصد من شکستن تعصبه ،جایگاه شجریان در موسیقی ما ،متاسفانه یاخوشبختانه ، بالاست و شکستنش حداقل از عهده ی من خارجه و غرض شخصی وجناحی باهاش ندارم که نفعی ازشکسته شدن. اعتبارش بهم برسه . مگر کارهای خودشو که در خدشه دارشدن جایگاهش موثره یادآورى کنم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی